Wat te doen tegen puistjes

Wat zijn puistjes?
Puistjes zijn ontstekingen van porien. Puistjes en acné lijken veel op elkaar maar hebben een andere oorzaak. Acné heeft namelijk meer te maken met talgproductie en hormonen, waarbij de bacterien in verstopte porien de oorzaak zijn voor de puistjes.  
Reguliere puistjes zijn vaak het gevolg van ontstekingen die door het lichaam worden veroorzaakt, niet door talg en hormonen.

Wat te doen tegen puistjes?
Omdat puistjes in feite ontstekingen zijn van de huid is het zaak om de ontstekingen van de huid zoveel mogelijk te beperken.

Hygiene
Door de huid goed schoon te houden voorkom je dat er als gevolg van verontreiniging en bacterien ontstekingen kunnen ontstaan.

Vermijd varkensvlees
Varkensvlees en met name varkensvet bevat een hoge concentratie arachidonzuur. Arachidonzuur is een stof die normaal in het lichaam voorkomt en door het lichaam op natuurlijke wijze gemaakt kan worden door omzetting van andere stoffen zoals linolzuur.
Arachidonzuur komt overvloedig voor in visolie en varkensvlees, maar ook in melkproducten,  pinda olie en andere vleessoorten zit arachidonzuur.
Arachidonzuur is een meervoudig onverzadigde vetzuur dat in het lichaam omgezet kan worden tot een sterk ontstekingsbevorderend middel.

Een varken is een dier dat niet zweet. Alle viezigheid die in het lichaam van een varken komt wordt er dus niet uit gezweet, maar deels opgeslagen in het vlees en vet.

Natuurlijke ontstekingsremmers
In het artikel over ontstekingen staat een goede lijst met natuurlijke producten die je kunt gebruiken om ontstekingen te bestrijden met natuurlijke ontstekingsremmers. staat een goede lijst met natuurlijke producten die je kunt gebruiken om ontstekingen te bestrijden met natuurlijke ontstekingsremmers.